top of page

Vad är detta?

Kärlbristningar, ibland kallade spiderven eller ådernät. Ådernät är små kärl/vener i storleken ca 0,1 – 2 mm som syns genom huden. De kan visa sig som blå/lila missfärgningar.

Ärftlighet spelar en stor roll i hur kärlbristningar bildas i kroppen. Risken för dessa ökar vid hormonell obalans.

I princip så är kärlbristningar huvudsakligen ett kosmetiskt problem som är enkelt att åtgärda. Dock är det ofta viktigt att undersöka att dessa bristningar inte är ett tecken på ett underliggande åderbråck.

Behandlingen på vår klinik

På vår klinik behandlar vi kärlbristningar med laser. Laser behandlingar är nu en rutinprocedur för avlägsnande av många typer av kärlskador, inklusive hemangiom, ådernät.

Lång puls Nd: YAG-laser erbjuder den perfekta lösningen för behandling av kärlskador . Den penetrerar till ett djup av 5-6 mm in i huden, vilket möjliggör mycket effektiva behandlingar. Oberoende forskning visar att över 75% av patienter med djup hemangiom som behandlas med Nd: YAG laser får en dramatisk tillbakagång i förändringen.

Ådernät på ben och ansikte kan bli mycket irriterande. Nd: YAG laser används för att behandla uppkomsten av synliga blodkärl.

Vi använder hud kylning före, under och efter laserbehandlingen. En del ådernät försvinner efter en enda behandling men ibland behöver man 2 eller 3 behandlingar.

Behandlingen kostar från 1000 kr beroende på behandlingsområde och antal kärl. Eventuellt behövs det 2 behandlingar och mer sällan 3 behandlingar.

Före behandling

Före.jpeg
hemangioma_sult_rn-1-e1524660958997.jpeg

Efter behandling

Direkt-efter.jpeg
hemangioma_sult_rn-e1524660941511.jpeg
bottom of page