top of page

Nagelsvamp är svampinfektion under naglarna. Det är  framför allt tånaglarna som drabbas, men ibland kan även fingernaglarna drabbas. Det förekommer oftare med ökande ålder och hos idrottare, personer med trånga skor och som ofta är fuktiga om fötterna.

Det är framförallt nagelplattan som drabbas. Svamp bryter ner nageln. Infektionen börjar ofta längst ut på sidan av nageln och breder ut sig inåt. Nageln blir gul. I början är nagelytan glatt och jämn. Efter hand blir nagelns främre del förtjockad och lossnar från underlaget. Med tiden kan hela nageln förstöras. Om problemet inte behandlas under längre tid kan det sprida det sig till flera naglar.

Clear steps nagelsvampbehandling med laser

• Fullständig svamp eliminering

• Icke-invasiv

• Inga kemikalier eller oral medicinering

• Stimulerar tillväxten och immunförsvaret i kroppen

• Extremt snabb, effektiv och enkel att utföra

• Säker och patientvänlig behandling

Vad är clear steps nagelsvampbehandling?

ClearSteps är en revolutionerande metod för behandling av nagelsvamp i ett bekväm, snabbt och effektivt sätt med Nd: YAG-laser. Laserljuset värmer upp nageln och hudvävnaden vilket effektivt försvagar och dödar svampar som har infekterat nageln.

Hur fungerar ClearSteps?

Djup, puls-profil uppvärmning av nagelbädden stimulerar svampeleminering. Den naturliga tillväxten och immunförsvaret i kroppen kan då återställa nageln till sitt ursprungliga tillstånd. Jämfört med traditionella metoder sprids laserljuset jämnt i hela vävnaden utan begränsningar av effekten som vid lokalverkande medel och utan leverpåverkan som vid biverkningar av de orala läkemedel.

Metoden utförs i 3 enkla steg:

Steg 1: Fila ner nageln. På grund av svampinfektionen blir nageln deformerad och eventuellt tjock. Att fila nageln tillåter laserljuset att helt tränga in i behandlingsområdet.

Steg 2: Nd: YAG laserpulser ges i ett cirkulärt mönster som täcker hela nageln. Patienten kan känna en lätt värmkänsla över hela nageln.

Steg 3: Nd: YAG laserpulser ges också kring omkretsen av nagelbädden och eventuellt över fingret eller tån. Ofta har svampinfektionen arbetat sig långt utöver nagelbädden och måste elimineras i alla vävnader som omger nageln för att förhindra recidiv.

Behandlingen utförs vanligtvis fyragånger med en veckas mellanrum. Alla naglar bör behandlas under varje behandling, för säkerhets skull. Laserljuset kan också effektivt behandla svamp som har infekterat hudvävnaden.

En behandling kostar 1200 kr och ett paket (4 behandlingar) kostar 4 000 kr.

Före behandling

nagel-före.jpeg
Nagelsvamp-före.jpeg

Efter behandling

Nagel-efter.jpeg
Nagelsvamp-efter.jpeg
bottom of page